Дебатът на второ четене по промените в Изборния кодекс ще продължи

...
Дебатът на второ четене по промените в Изборния кодекс ще продължи
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно другата седмица за бюджета

Дебатът на второ четене по измененията в Изборния кодекс ще продължи през днешния ден до 15 часа. Това взеха решение депутатите след като дневния ред беше дислокиран по предложение на председателстващия съвещанието на Народното събрание Росен Желязков. Удълженият закон за бюджета за идната година пък ще се гледа на изключително съвещание във вторник, 29 ноември, от 10 часа. За тогава беше отложен и планувания за през днешния ден парламентарен надзор.

Първоначално предложение за смяната в дневния ред направи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предава Българска телеграфна агенция. Председателят на ПГ на " Продължаваме промяната "  Андрей Гюров реагира с въпроса: " Кой тук е ръководител на това Народно заседание? "  и прикани за съблюдаване на парламентарния устав. 

От " Продължаваме промяната "  възразиха против гласуването на предлагането на Атанасова, тъй като през вчерашния ден тяхно сходно предложение не беше позволено до гласоподаване. Никола Минчев прочете причините на Йордан Цонев (ПГ на ДПС), с които той не сложи на гласоподаване направеното тогава искане за разбъркване в дневния ред.

Цонев съобщи, че поддържа мнението си и счита, че точката може да бъде импортирана единствено с предложение от председателстващия съвещанието. Той моли да не се подлага на гласоподаване предлагането на Десислава Атанасова, а това на Росен Желязков, като председателстващ съвещанието. 

Асен Василев от " Продължаваме промяната "  направи назад процедурно предложение - да продължат с дневния ред по този начин, както е бил признат от народните представители, и да не се отсрочва парламентарният надзор.

В последна сметка предложенията на Росен Желязков за включване на Изборния кодекс в дневния ред, отсрочване на парламентарния надзор и изключително съвещание във вторник получиха поддръжка от болшинството в пленарната зала. Решението беше взето със 121 гласа " за "  и 93 " срещу ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР